Jeugdbeleid -

Jeugdbeleid

Jeugdbeleid

Beleidsdocumenten
- Technisch beleidsplan Olympia'28: van Jo-JOO tot senior (versie november 2022)
- Van keeper naar strategisch doelverdediger
- Respect voor de arbitrage

Oefenstof
De afgelopen seizoenen gebruiken we voor oefenstap de KNVB Rinus App. Met ingang van komend seizoen 2023-2024 gaan we over op de VTON trainingsmethode die eind maart 2023 is geintroduceerd op onze vereniging.

Traing Jo-JOO's (zie ook de separate pagina onder JEUGD hierover)

Elke zaterdagochtend is er training voor de zogenaamde Jo-JOO’s oftewel kinderen van 4-6 jaar oud die nog geen lid zijn. Deelname is geheel vrijblijvend. De training wordt verzorgd door Cor van der Klocht, Lisanne Doorn en Tessa Hartman.
Het belangrijkste doel van de training is kennismaking met het voetbalspel. Tevens biedt het jonge Hasselters de eerste optie tot voetballen bij Olympia’28. De training op het kleine kunstgrasveld start om half 10 en duurt tot ongeveer half 11. Er hoeft niet van tevoren aangemeld te worden. Spelenderwijs vinden de warming-up en oefeningen als dribbelen of afwerken plaats. Rond 10 uur begint vaak de afrondende partij. Na afloop wordt de training in de kantine afgesloten met een ranja. De training wordt gedurende het hele seizoen op elke zaterdagochtend gegeven. De winterstop en zomerstop worden via de media (hoofdzakelijk website en facebook) van Olympia’28 gecommuniceerd.

Voetbalschool

Onder begeleiding van 4 deskundige trainers krijgen de categorieën JO7 t/m JO10 een extra trainingsmoment op vrijdagavond. Het viertal word elke week aangevuld met twee trainers van de teams die deelnemen aan de voetbalschool. Dit zal roulerend gebeuren, zodat iedereen betrokken blijft. De training zal plaatsvinden op het hoofdveld. Ook is er voor de ouders / toeschouwers de mogelijkheid om tijdens het kijken wat te drinken te krijgen.

Het initiatief is in overleg met de jeugdcommissie en alle trainers van de JO7 t/m de JO10 in het leven geroepen. Het doel is om het talent in onze jongste jeugd tot uiting te laten komen door middel van een gezamenlijke training waar de focus ligt op: veel effectieve speeltijd met bal, uitdagende leersituaties en bovenal plezier. Dit in kleine groepjes, onder begeleiding van zes gedreven en kundige trainers.

Iedereen is dan ook van harte welkom om vrijdagavond te komen kijken. Sinds afgelopen najaar vindt de voetbalschool voor alle categorieën (JO7 t/m JO10) van 18:00 – 19:00 plaats.

Hebt u een vraag t.a.v. het jeugdbeleid, de Jo-JOO'ss, training of de voetbalschool? Stuur een mail naar:  Jeugdcommissie@olympia28.nl

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!