Walking Football -

Walking Football

Walking Football

Eind maart 2023 is Olympia'28 gestart met Walking Football. Hiermee wil de vereniging ook 55-plussers actieve voetbalbeoefening aanbieden. Naast de fysieke voordelen t.a.v. fitheid, vitaliteit en zelfredzaamheid, is een wekelijks voetbalmoment natuurlijk ook gewoon een leuke sociale aangelegenheid.

Walking Football vind plaats middels een wekelijks trainingsmoment op de woensdagochtend. De eerste training was woensdag 22 maart. Elke training start met een bak koffie welke vanaf 9:30 uur klaar staat. Om 10:00 uur start dan de training. Een training duurt een uur en bestaat uit een goede warming-up, oefeningen en natuurlijk een partijspel. Na de training kunnen de deelnemers afsluiten met een bakje koffie. Belangrijkste regels zijn: niet rennen, bal niet hoger dan heuphoogte, geen slidings maken en geen duels aangaan. Uiteraard wordt er op een kleiner veld gespeeld. Vooraf aanmelden voor de training is niet nodig.

Bij elke training staat plezier voorop. Walking Football is een laagdrempelige manier van sport en bewegen en zeker niet alleen voor oud-voetballers. Mensen die nog nooit hebben gevoetbald zijn ook van harte welkom! Deelname is dit eerste seizoen gratis evenals de koffie. Wilt u eerst alleen kijken en koffie meedrinken bent u ook welkom. Trainingen worden gegeven en begeleid door Patrick Reuvekamp, speler van de eerste selectie. Bij vragen kunt u Patrick benaderen via de e-mail: walkingfootball@olympia28.nl.

Foto_WF.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!