Facebook Toestaan Niet toestaan

Olympia'28 pakt punt tegen Delfstrahuizen

14 april 2024 13:45

Olympia'28 heeft in het thuisduel tegen Delfstrahuizen gelijkgespeeld. Vooraf was stiekem op meer gehoopt, maar met de Hasselter goal in blessuretijd blijft de ongeslagen status van het interim-duo v.d. Bosch en Slendebroek intact. In een van beide kanten wat rommelige wedstrijd was het lang 0-1 voor de bezoekers, maar in de blessuretijd kopte invaller Jeffrey van de Belt de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Het eerste kwartier was zonder meer voor Olympia'28. Na enkele speldenprikjes was de eerste grote kans voor Ruben Willems die na een minuut of 10 uit een corner hard inkopte. Waar hij vorige week zo nog scoorde werd de bal nu van de lijn gekopt. In de scrimmage die volgde floot de scheidsrechter vervolgens voor een penalty na een vermeende overtreding op Brian Snijder. De aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar schoot slecht in en de vallende keeper bracht redding. Snijder ging niet veel later één-op-één na een uitstekende dieptepass en handige meenemeactie, maar kon helaas niet afronden. Toch was Olympia'28 na het eerste kwartier niet bij machte veel meer te creëren. Overigens zette Delfstrahuizen er op een enkele inzet na ook niks tegenover. Ruststand: 0-0.

Vlak na rust ging het mis. De eerste echte grote kans voor Delfstrahuizen was meteen raak. Uit een aanval over links werd de bal dusdanig goed voorgegeven dat aanvaller Slump bij de tweede paal de bal éénvoudig voor het intakken had. Nadien moest Olympia'28 op zoek naar de gelijkmaker, maar dit ging uiterst stroef. Echt goede aanvallen en kansen wist de thuisploeg tot laat in het duel niet te creëeren. Toen spits Jeffrey van de Belt erin kwam kwamen er kansen, maar de aanvaller had in eerste instantie het vizier niet op scherp staan van dichtbij met de voet en met een grote kopkans. Toch wist de aanvaller in blessuretijd het punt voor Olympia'28 binnen te koppen. Uit een afgeslagen vrije trap gaf Teije Heuten een afgemeten voorzet die van de Belt vakkundige naar de grond het doel in knikte. De 1-1 bleek ook de eindstand.

Olympia'28 blijft door het gelijke spel op plaats 9 staan. Ens staat op met 2 punten minder op de veilige plek 10 en Nagele staat met 3 punten, maar met 1 wedstrijd minder, op de playoff-plaats 11. Het blijft dus spannend. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SVN'69.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien op onze facebook, instagram en op onze youtubepagina. Rechtsboven op deze website-pagina vindt u de doorlink-knoppen naar deze kanalen. KLIK HIER voor samenvatting youtube.

Voor de foto's van deze wedstrijd (gemaakt door Jan Bruins) het fotoalbum op deze website.