Facebook Toestaan Niet toestaan

Heren 2 wint thuis van de Weide

28 maart 2024 9:00

(wedstrijdverslag Heren 2 - de Weide, 23-03-2024)
Na een terechte nederlaag bij ongeslagen koploper HZVV heeft het 2e weer weten te winnen. Thuis tegen de Weide leverde het een sterke teamprestatie en won het met 2-0.

De Weide was afgelopen week over Olympia heen geklommen op de ranglijst, dus de belangen waren vooraf duidelijk. In de beginfase was het van beide kanten aftasten. De bezoekers speelden met een middenvelder meer waar Olympia'28 in de beginfase niet meteen grip op kreeg, ze kwamen vrij veel op de speelhelft van de gastheren, maar verder dan een afstandsschot en wat corners kwamen zij niet door adequaat ingrijpen van de Hasselter verdediging.  Aan de andere kant kwam Olympia ook niet veel verder dan wat speldenprikjes waar de keeper van de Weide niet van schrok.

Uiteindelijk kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een prachtig doelpunt. Een goede opening van Mathis werd vervolgd door een perfecte voorzet van Jacko. Wouter Linde kon er niet bij maar bij de tweede paal was het een koud kunstje voor Stan Ritsema die vanaf links zeer verdienstelijk speelde: 1-0. Vlak voor rust had Olympia’28 zichzelf nog iets meer lucht kunnen verschaffen. Wouter Linde omspeelde de keeper maar werkte iets te gehaast af, zijn poging vond het zijnet. Toch ging de thuisploeg met een prettig gevoel de kleedkamer in: een voorsprong op zak en niet veel weggegeven.

In de tweede helft werden de Hasselters duidelijker de betere partij en dit resulteerde in vele gevaarlijke kansen. Beide buitenspelers waren vervangen voor frisse nieuwe en die bleken een ware plaag voor de vermoeide achterhoede van de Weide. Echter werd er niet erg gelukkig met de kansen om gesprongen, waardoor het onnodig lang een wedstrijd bleef. Gelukkig wist Lucas aan de onzekerheid een eind te maken door de bevrijdende tweede aan te tekenen. Na een pass van Lars troeft hij zijn man af, hij weet Michael met zich mee, maar besluit het zelf af te ronden in de verre hoek: 2-0.

Ondanks de goal bleef het spelbeeld nagenoeg gelijk, de Weide kwam er niet voldoende aan te pas om tot een slotoffensief te komen. Na 93 minuten besloot André Koudijs dat het prima was en floot hij voor het laatst.  Een mooie en belangrijke overwinning voor het 2e om in de subtop aanwezig te blijven. Olympia'28 wipt namelijk over de Weide heen naar de 4e plaats (red: van de 14 ploegen).

Volgende week is het 2e vrij, op 6 april volgt de uitwedstrijd bij DESZ in Zwartsluis. Aftrap 14.30 uur. Het 1e elftal speelt die middag om 17.00 uur in Steenwijk, dus hopelijk tot ziens in Zwartsluis!