Facebook Toestaan Niet toestaan

Welkome overwinning op VHK

24 maart 2024 12:30

Olympia´28 heeft zaterdag eindelijk weer eens gewonnen. Op eigen veld werd VHK op een knappe en zwaarbevochten 1-0 nederlaag getrakteerd. Een stunt mag dit zeker genoemd worden tegen de nummer 2 van de competitie. Helemaal in ogenschouw nemende dat Olympia'28 10 februari haar laatste overwinning boekte en de selectie een roerige week met trainerswisselingen kende. Grote complimenten dan ook voor selectie en staf, inclusief interim-trainers Jordi van den Bosch en Wilco Slendebroek, voor hoe de ploeg deze zaterdagmiddag voor de dag kwam.

Het was een derby die zich in bij vlagen barre weersomstandigheden afspeelde. Het publiek zocht de tribune op of haalde de paraplu's tevoorschijn. Het was een wedstrijd met veel strijd en, het mag gezegd worden, vanuit Olympia'28 uitstekende inzet. VHK was in de eerste helft iets bovenliggend en Olympia'28 kwam met tot tweemaal toe een bal op de eigen doelpaal goed weg. Toch had ook Olympia'28 kansen: Thijmen van den Berg raakte de paal en ook de teruggekeeerde Brian Snijder was dichtbij een doelpunt.

Na de rust zette het spelbeeld zich voort. VHK probeerde voetballend gevaarlijk te worden, maar Olympia'28 stond goed waardoor uiteindelijk vaak de lange bal gehanteerd moest worden door de bezoekers. En toen kwam daar de voorsprong. Bram Haasjes slingerde een vrije trap vanaf het rechter middenveld hoog de zestien in. De keeper van VHK kwam weifelend uit en Lars Bartelds was de meest alerte van allemaal en knikte de bal in het goal: 1-0. Wat in het laatste kwartier volgde was een offensief van de uitploeg. Er werden hierbij ook veel ballen in de zestien gepompt, maar de Hasselter verdedigers waren sterk in de lucht en op de grond. Met name Ryan Hamstra heeft veel kopduels gewonnen. Er kwam nog één grote kans voor VHK, maar hier wist keeper Dorland met goed keeperswerk redding te brengen. Olympia'28 beet nog één keer van zich af: Valéry Leusink schoot fraai, maar het schot spatte uiteen op de lat. De 8 minuten blessuretijd duurden een eeuwigheid voor iedere Hasselter supporter, en waar dit vandaan kwam is tot op heden een raadsel, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af. Een hele mooi overwinning en een hele welkome 3 punten voor ons vlaggenschip. Zonder een beetje geluk vaart niemand wel, maar meezitten mag het ook een keer voor de Hasselters. En gezien de inzet en vechtlust deze middag zijn de 3 punten eigenlijk gewoon verdiend.

Olympia'28 verschaft zich hiermee nu wat meer ruimte in de onderste regionen en nestelt zich steviger op (de veilige) plek 10. De drie ploegen onder Olympia'28 (Tollebeek, Nagele en Steenwijker Boys) verloren allemaal deze speelronde.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien op onze facebook, instagram en op onze youtubepagina. Rechtsboven op deze website-pagina vindt u de doorlink-knoppen naar deze kanalen. KLIK HIER voor samenvatting youtube.

Voor de foto's van deze wedstrijd (gemaakt door Wim Poelhekken) zie onze facebookpagina of het fotoalbum op deze website.