NIEUWS

11-2-2018

Olympia'28 1 - Colmschate '33 1, verslag.

(Bron: De Stadskoerier, Redactie: Mark de Rooij)

HASSELT - Als een dief in de nacht verliet Colmschate '33 zaterdagavond sportpark Het Hoenbroeck van Olympia '28, met een plaats bij de laatste zestien in de tas. "Een gestolen zege", was trainer Jarrisch Keizer resoluut na de 0-1 nederlaag in de oostelijke districtsbeker. "Dat gaf de trainer van de tegenpartij, (oud-prof) Toine Rorije, ook aan."

Na spraakmakende overwinningen op eersteklasser asv Dronten en tweedeklasser Columbia, eindigde het bekeravontuur van Olympia'28 dus na een teleurstellende avond, waarin de verwachtingen niet werden waargemaakt tegen een mede-derdeklasser. "Wij hadden natuurlijk graag Winterswijk (eersteklasser die met 1-3 won bij Hulzense Boys, MdR) willen ontvangen in de volgende ronde. Dat was niet alleen voor de ploeg mooi geweest, maar ook voor de kantineopbrengst. Dat soort dingen is ook belangrijk voor een club", weet Keizer, die niet ontevreden was over het spel van zijn ploeg. "Wij hebben er alles aan gedaan. Het was een wedstrijd van weinig kansen. Zij speelden regelmatig met tien man achter de bal. Dan moet-ie net even een keer goed vallen, en dat gebeurde niet. Ik ben ervan overtuigd dat als wij (eerst) hadden gescoord, wij die wedstrijd hadden gewonnen. Toegegeven: bij die tegengoal zag het er niet goed uit." Keeper Jeroen Bos zal zich nog wel eens achter de oren krabben. Hij kwam ver zijn doel uit op het moment dat er een bal tussen hem en de laatste linie viel. Een typisch twijfelgeval, waarbij de keuze van de doelman verkeerd uitpakte. Net zoals bij PEC Zwolle-keeper Diederik Boer in de bekerwedstrijd tegen AZ. Boer greep in en moest met rood vertrekken, Bos zag de bal via Milan Roelofs over zich heen gaan en in het doel verdwijnen: 0-1. Olympia had nog een kwart wedstrijd om de schade te repareren, maar slaagde daar niet in. "Wij waren dreigend tot de zestienmeter- of de elfmeterlijn. Vervolgens was de passing niet nauwkeurig genoeg", zag Keizer.

De nederlaag van Olympia '28 was pas de eerste op eigen veld van dit seizoen. Het moge duidelijk zijn dat het goed bezig is. Na moeizame seizoenen in de oostelijke derde klasse kijkt het dit seizoen naar boven. Halverwege staat Olympia '28 vierde. "Als wij zo voetballen als we kunnen, dan zit er nog heel wat moois in dit seizoen", denkt Keizer. Olympia '28 hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys. In Zwolle werd het eerder dit seizoen 2-2.

 

 

NIEUWSARCHIEF

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: pagination

Filename: views/newsdetail.php

Line Number: 86