Voorbeschouwing Olympia'28 - Hatto Heim

20-3-2019

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 19e competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark “’t Hoenbroeck” is dan Hatto Heim uit Hattem en het is de return van 19 januari 2019. In Hattem ging het eerste competitieduel in 2019 toen verloren met 3-0. Ondanks het vele balbezit konden de Hasselters dit niet uitdrukken in doelpunten. Waar men zelf niet scoorde deed de ploeg uit Hattem dat drie maal waardoor de eerste nederlaag in 2019 een feit is. Voor de Hattemers scoorden Robin Metselaar, Patrick Mensink en Joep van Apeldoorn. Aan Olympia’28 de taak zich zaterdag te revancheren voor deze nederlaag.

Het team van trainer Marcel van Walderveen won afgelopen zaterdag met 2-0 bij en in Zalk. Onder lastige omstandigheden werd het een verdiende overwinning. Door dit resultaat passeerde Hatto Heim de vv Oene op de ranglijst en staat nu op een 6e plaats 29 punten uit 18 wedstrijden met een doelsaldo van +6 (29-23). Olympia’28 liet zich ook niet van de beste kant zien door een onnodige 1-2 nederlaag in de stadswegderby bij en in Rouveen. Onder stormachtige omstandigheden kwam Olympia’28 na bijna een uur op een 1-0 voorsprong en leek die wel over de streep te trekken  maar vlak voor tijd kantelde de wedstrijd in het voordeel van Rouveen dat in de laatste vijf minuten tweemaal wist te scoren. Met deze derde nederlaag op rij kunnen wij aannemen dat het seizoen voor Olympia’28 zonder een prijs zal eindigen. Wonderen zijn niet uit te sluiten maar het contact met de subtop is verloren gegaan. Het team van Jarrisch Keizer behield de 8ste plaats met nu 24 punten uit 18 wedstrijden. Winst op Hatto Heim kan in ieder geval het vertrouwen wat opkrikken al stijgt men dan niet op de ranglijst. Wel komt men dan op twee punten van de Hattemers, de onderkant van de subtop.

Men moet wel beducht zijn op de kracht van Hatto Heim in uitwedstrijden dit seizoen. Van de acht overwinningen werden er zes geboekt in uitwedstrijden. Olympia’28 zal er vol tegen aan moeten gaan en niet zoals afgelopen zaterdag. In de Stentor konden we lezen dat Jarrisch Keizer teleurgesteld was dat niet alle jongens zich het snot voor de ogen liepen en dat het seizoen nu klaar is. Maar voor Keizer en zijn mannen is er nog wel iets om voor te strijden. Met nog 8 wedstrijden te gaan kan men nog net zoveel punten binnenhalen als men nu na 18 wedstrijden heeft behaald. Dat mag men vanaf nu het dan ook wel nastreven. Het trouwe publiek verdient dat en men kan daar zaterdag mee van start gaan!!!!!  

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.