NIEUWS

11-3-2018

Discutabele strafschop nekt Olympia’28 bij ESC

Olympia’28 heeft zaterdag 10 maart een uiterst zure nederlaag geleden. Op bezoek bij ESC in Elburg ging de ploeg van trainer Jarrisch Keizer in de 96e minuut met 1-0 onderuit door een discutabele strafschop.

 

In de beginfase van de wedstrijd was er niets aan de hand voor de mannen uit Hasselt. ESC, dat bij een overwinning de periodetitel binnen zou slepen, trok zich terug en gokte op een snelle uitbraak, terwijl Olympia het spel probeerde te maken. Die situatie veranderde na twintig minuten, toen Bertus Finke een rode kaart voorgehouden kreeg.

De buitenspeler ging verhaal halen bij zijn directe tegenstander nadat hij in korte tijd drie keer flink geraakt was. De hoofden gingen tegen elkaar, waarna de verdediger van ESC naar de grond ging en Finke de rode kaart gepresenteerd kreeg. Terecht of niet, dat vond Keizer lastig te beoordelen. “Ik had het idee dat ze beiden met het hoofd naar elkaar toe gingen, maar ik kon het niet goed zien.”

Hoe het ook zij, Olympia moest met tien man verder in de resterende zeventig minuten. “Zeventig minuten waarin de scheidsrechter vervolgens een hoofdrol speelde, helaas op voor Olympia negatieve wijze. Hij floot alles in het voordeel van ESC”, aldus Keizer. “Zelfs de supporters van de tegenpartij vonden het op een gegeven moment lachwekkend worden.”

Ondanks de ondertalsituatie kreeg Olympia kort voor tijd een geweldige mogelijkheid om het duel in haar voordeel te beslissen. Kjelt Bonhof speelde zich vrij en passte naar Valery Leusink, die de bal in kansrijke positie over schoot. Naast hem stond Stan Roosken echter helemaal vrij om de drie tegen twee-situatie beter te benutten.

Het noodlot sloeg alsnog toe in de blessuretijd. Zes minuten nadat de officiële negentig minuten verstreken waren, beoordeelde de arbiter een rommelige situatie in de zestien van Olympia als strafschop voor de thuisclub, die vervolgens benut werd waardoor ESC de periodetitel in de wacht sleepte. “Heel zuur”, vond Keizer. “Want volgens mij kon hij het helemaal niet zien. En waar haalt hij die in totaal acht minuten blessuretijd vandaan?”

NIEUWSARCHIEF

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: pagination

Filename: views/newsdetail.php

Line Number: 86