NIEUWS

01-12-2017

Voorbeschouwing s.v. Reaal Dronten - Olympia'28

Met een midweeks bekeroverwinning (2-1 winst op AVV Colombia) staat komende zaterdag 2 december de tiende competitiewedstrijd voor Olympia’28 op het programma. In Dronten is hekkensluiter de SV Reaal Dronten de tegenstander.

Reaal Dronten, opgericht als zondagclub op 10 januari 1997, maakte in 2013 de overstap naar het zaterdagvoetbal. Na 4 seizoenen in de 4e klasse promoveerde men het vorige seizoen via de nacompetitie naar de 3e klasse. In het seizoen 2014/2015 miste men de 3e klasse in de nacompetitie en degradeerde Olympia’28 uit de 3e klasse via de nacompetitie. Door die minder succesvolle resultaten ontmoeten beide teams elkaar in het seizoen 2015/2016 in de 4e klasse C voor het eerst. Reaal Dronten eindigde toen als 7e met 37 punten uit 26 wedstrijden, 24 punten minder dan Olympia’28 dat met 61 punten op een 3e plaats eindigde en via de nacompetitie promoveerde.

Zaterdag dus weer een ontmoeting tussen beide teams. Op 5 september 2015 boekten de Hasselters, bij de seizoenouverture, een dik verdiende 5-1 overwinning. Doelpunten waren er van Michel Klink 2x, Wesley Pestman, Erik v.d. Kolk en Kjelt Bonhof voor Olympia’28 en Danny Mol scoorde voor Reaal Dronten. Het team van trainer Carl Aventurin kan de draai in de 3e klasse niet vinden en staat puntloos op de laatste plaats met een doelsaldo van 8 doelpunten voor en 37 tegen. Ten opzichte van het vorig seizoen ontbreekt het aan scorend vermogen. Een zevental spelers zijn voor dit seizoen vertrokken of gestopt bij de Drontenaren en dat breekt ze op ondanks dat er zo’n vijftien, hoofdzakelijk jeugdige spelers tussen de 18 en 21 jaar, zijn bijgekomen.

Afgelopen zaterdag verloor men de derby tegen BAS in Biddinghuizen met 4-0. Het team van Jarrisch Keizer zal graag het resultaat van twee jaar terug willen kopiëren. Het gevaar kan hem zitten in het onderschatten van de tegenstander en daar zal men voor moeten waken. Een stukje commentaar van de Reaalsite: “Tot op het bot getergd! In de thuiswedstrijden valt er altijd wel iets te beleven op De Munten en blijven de Reaalisten tot de laatste seconde strijden, maar het kwartje moet dan ook eens goed vallen voor de duivels. Zodra de eerste overwinning een feit is zal er een enorme last van dit team vallen en kan er nog van alles gebeuren. De duivels zijn tot op het bot getergd en nog steeds van goede wil en strijdvaardig om zich terug te knokken”. Dit werd geschreven voor het duel met Hatto Heim welke met een geflatteerde 0-3 verloren ging. Olympia’28 zal in ieder geval op haar hoede moeten zijn. Na het 2-2 gelijkspel van afgelopen zaterdag, thuis tegen Hatto Heim, zal men de punten uit Dronten mee willen nemen om de plek in de subtop vast te houden en of te versterken.

Supporters, op naar Dronten om als 12e man ons 1ste elftal te ondersteunen.

De aftrap is om 14.30 uur op sportpark “De Munten”, Muntmeesterdreef 2, 8253BA Dronten, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van Reaal voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

NIEUWSARCHIEF

ZOEKEN

FORMULIEREN

PROGRAMMA EN STANDEN

CLUBSHOP

[ADVERTENTIE]