NIEUWS

14-4-2018

Olympia28 speelt gelijk tegen WZC (1-1)

Olympia’28 heeft zichzelf op zaterdag 14 april tekort gedaan tegen WZC uit Wapenveld. De mannen van trainer Jarrisch Keizer bleven steken op een onnodig 1-1 gelijkspel. Het positieve van deze middag zijn de twee debutanten; Jasper Linde en Ryan Hamstra.

De eerste twintig minuten van deze middag zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Waar Olympia het probeert met goed voetbal is het WZC die met passie en strijd speelt. In de twintigste minuut is het WZC dat via een goede aanval gevaarlijk wordt voor het doel van Olympia. Het schot gaat net over het doel van keeper Jeroen Bos heen. Hierop volgt in de 23e minuut een kans voor de thuisploeg. Erik van de Kolk kopt vanuit een corner de bal richting het doel, waarbij het hem niet lukt om doelman Wolter Bos te passeren. H

et is Olympia wat in de 28e minuut nogmaals tot een gevaarlijke mogelijkheid komt. Valery Leusink komt vanaf twintig meter tot een schot welke gepareerd wordt door de keeper van WZC. Na een sterkere fase van Olympia’28 is het Kris Nitrauw namens WZC die verassend in de 37e minuut de 0-1 voorsprong binnenschiet. De eerste helft eindigt dan ook in een 0-1 stand in het voordeel van de uitploeg.

Na rust blijft hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Olympia drukt WZC terug naar het eigen doel. In de 47e minuut is het een vrije trap welke door Stan Roosken in de muur van WZC wordt geschoten. Kort na deze kans is het Willard Visscher die in de 59e minuut goed weggestoken en tot een schot op doel kan komen. Keeper Wolter Bos behoudt de voorsprong door een goede redding. Debutant Jasper Linde geeft in de 70e minuut de bal fantastisch door aan Kjelt Bonhof, die de bal over de keeper heen stift waardoor een gelijke 1-1 stand op het scorebord komt.

Ondanks dat Olympia daarna nadrukkelijk opzoek gaat naar de winnende treffer volgt de grootste kans pas in de laatste minuut. Gerrit Zekveld krijgt in de blessuretijd nog een fantastische kans om de stand naar 2-1 te tillen. Helaas voor Olympia eindigt dit schitterende schot op de onderkant van de lat waardoor de eindstand op 1-1 blijft steken

Volgende week is het Reaal Dronten die in Hasselt op bezoek komt. Voor de Hasseltse ploeg van belang om hier de drie punten binnen te slepen. Bij winst is men in ieder geval zeker dat het volgend jaar weer uit komt in de 3e klasse.

Auteur Berthil Kreykes

Fotograaf Wim Poelhekken. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

NIEUWSARCHIEF

ZOEKEN

FORMULIEREN

PROGRAMMA EN STANDEN

CLUBSHOP

[ADVERTENTIE]