NIEUWS

16-4-2018

Olympia 4 weet weer wat winnen is

Het duurde even voor de winterstop weer voorbij was en toen er eenmaal gevoetbald werd regende het nog geen punten voor Olympia 4. Inmiddels heeft zich een kentering plaats gevonden en zijn de laatste twee wedstrijden vier punten gehaald. Daar kunnen er weer drie bijkomen vanmiddag wanneer LTC 4 uit Assen op bezoek komt. Olympia staat negen punten boven LTC en in Assen werd met ruime cijfers gewonnen.

De wedstrijd begint dan ook sterk voor Olympia. Meteen is te zien dat LTC het moeilijk krijgt om bij het Olympiaanse doel te geraken. De Olympianen daarentegen moeten nadrukkelijk opzoek gaan naar treffers. Dit lukt al na acht minuten voetballen. Harm krijgt de bal bij de tweede paal en schiet diagonaal raak in de verre hoek.

Met deze snelle voorsprong zit Olympia op rozen en kan het door voetballen. Toch lukt dit niet altijd even goed. Het spel verloopt moeizaam daar er toch voldoende ruimtes liggen. De ballen komen wel voor het doel, maar komt vaak niet aan. Frank schiet de bal naast na een strakke voorzet van Jordy. Toch lijkt Olympia de score te verdubbelen en is het weer Harm die het doelpunt maakt uit de voorzet van Elwin. Deze wordt echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Na een aantal afgeslagen aanvallen en missers van afstand wordt de rust bereikt met een 1-0 stand. Er vinden een drietal wissels plaats, waaronder Danie die als doelman verder gaat, en men gaat na de thee weer verder op zoek naar uitbreiding van de score. Het blijkt steeds lastiger om doelpunten te maken en het spel wordt er niet beter op. Ook LTC maakt nog niet veel klaar, maar toch deelt het al meer speldenprikjes uit dan voor de rust.

Na een minuut of 20 spelen worden er nog drie gewaagde wissels gedaan. Gert Jan komt er onder andere in en die laat al snel zijn waarde zien. Hij staat hooguit vijf minuten in het veld en legt de bal panklaar op het hoofd van Richard. Die doet waar hij het beste in is en dat is de bal in het doel knikken. Met deze verdubbeling lijkt Olympia eenvoudig op weg naar de zege. Met nog ruim tien minuten op de klok vinden er nog een tweetal wissels plaats. Door wat onduidelijke communicatie naar Frank is de organisatie even weg. Tegelijkertijd is er enige onduidelijkheid tussen Jordy en Gert waardoor de bal simpel verspeeld wordt. LTC profiteert hier snel van en schiet de bal tussen de palen die Danie helaas te machtig is.

Hierdoor is er weer een aansluiting en lijkt LTC nog kans te maken. Gelukkig is niet zoals het lijkt en zet de thuisploeg weer even aan. Eerst krijgt Gert Jan nog een goede mogelijkheid, maar die vind het zijnet. Kort daarop krijgt Vincent de mogelijkheid doordat Jordy in buitenspelpositie niet deelneemt aan het spel. Vincent controleert de bal en oog-in-oog met de doelman maakt hij geen fout. Zo wordt het 3-1 en kan Olympia de wedstrijd uitspelen.

Buiten een aantal dode spelmomenten is LTC niet meer gevaarlijk geweest en mag het ook geen aanspraak maken op punten. Deze blijven dan ook in Hasselt en zo neemt Olympia afstand van plek zeven. Met vier punten voorsprong bezet Olympia de zesde plaats en kijkt het omhoog naar de vijfde plaats. De komende wedstrijden zullen er dus nog wat punten gehaald moeten worden om verder te stijgen in de ranglijst. Komende zaterdag komt HZVV op bezoek, een tegenstander waarbij het nodige op het spel staat na de uitnederlaag. Zorg dus dat je erbij bent om 12.30 uur in Hasselt.

NIEUWSARCHIEF

ZOEKEN

FORMULIEREN

PROGRAMMA EN STANDEN

CLUBSHOP

[ADVERTENTIE]